В Молдове

Agricultorii francezi continuă să protesteze: Parisul rămâne blocat

Автор: AgroExpert
protest fermieri Franța - agroexpert.md

Фото: BBC

Fermierii francezi țin Parisul blocat pentru a doua zi la rând. Agricultorii sunt hotărâți să mențină barajele pe autostrăzi, până ce guvernul de la Paris vine cu măsuri concrete și un calendar clar de ajutor. 

Agricultorii francezi sunt hotărâți să mențină barajele de pe autostrăzi, până când vor vedea că oficialii de la Paris prezintă un plan concret de măsuri. Pe lângă barajele din baloturi de fân, au adus corturi, toalete ecologice și frigidere, pentru stocarea hranei.

„Agricultura reprezintă forța și mândria noastră. Agricultura are problemele ei și așteaptă răspunsuri și soluții”, a spus premierul Franței, Gabriel Attal.

În acest context, președintele Franței a susținut că fără politica agricolă comună, fermierii nu ar avea niciun venit, scrie digi24.

„Mulți dintre ei nu și-ar mai putea câștiga existența. Vom continua munca pentru a folosi legile noastre pe deplin, pentru a proteja fermierii”, a adăugat Macron. 

Totodată, la Bruxelles, fermierii belgieni s-au instalat în centrul orașului și îi așteaptă acolo pe șefii de stat și de guvern care se întrunesc joi la Consiliul European.

Între timp, protestele agricultorilor se extind. Trei mari sindicate agricole din Spania amenință cu proteste asemănătoare în săptămânile următoare, după ce proteste asemănătoare au avut loc și în Germania, Olanda, Polonia și România. 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!