Agricultorii, loviți în moalele capului! Tarife mai mari la gaz, la peste 20 de lei

gaz tarife majorare - AgroExpert.md
В Молдове

Agricultorii moldoveni care utilizează metanul drept resursă energetică vor fi loviți dur de noile tarife la gaz. Moldovagaz anunță că a depus o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementare Energetică pentru majorarea tarifelor.

Astfel, pentru consumatorii rețelelor de presiune înaltă tariful este propus la 21,66 lei pentru metrul cub cu TVA inclus, iar pentru consumatorii rețelelor de presiune medie tariful propus este de 21,91 lei metrul cub.

„Principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție. Această decizie este în strictă conformitate cu legislația, ea va permite să fie acoperit integral prețul de achiziție și astfel se va asigura executarea condițiilor contractuale de plată față de furnizorul de gaze naturale”, își argumentează Moldovagaz solicitarea de majorare a tarifului la metan.

Tarifele mari la gaz au un impact major asupra costului produselor agricole din Republica Moldova. Este vorba de fermierii care utilizează gazul pentru încălzirea serelor. La fel este vorba și de sectorul zootehnic, dar și de companiile de procesare și depozitare a producției agricole.

Noile tarife la gaz propuse de Moldovagaz ar urma să intre în vigoare din 1 iunie după ce vor fi discutate într-o ședință publică a regulatorului.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку