В Молдове

Agricultorii moldoveni au discutat cu deputații din Lituania

Автор: AgroExpert
agricultori discuții deputați Lituania - agroexpert.md

Agricultorii din Soroca și Cahul s-au întâlnit cu delegația de deputați din Seimasul Republicii Lituania. Discuțiile s-au axat pe procesul de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar și impactul acestuia asupra sectorului agroindustrial.

Scopul a fost de a face schimb de opinii, de a sincroniza eforturile și expertiza, în vederea consolidării sectorului agricol și susținerii unei creșteri durabile în zonele rurale din Republica Moldova.

Pentru o înțelegere mai bună a realităților din sectorul agricol al țării, deputații lituanieni au efectuat vizite la o serie de întreprinderi agricole. Astfel, agricultorii au prezentat procesele de producere, tehnologiile utilizate și infrastructura existentă.

„În urma discuțiilor, s-a stabilit organizarea unor vizite de studiu a fermierilor moldoveni în Lituania, unde aceștia vor afla cum activează fermierii de acolo, beneficiile pe care le au din partea UE, problemele cu care se confruntă și să se informeze cu privire prevederile Politicii Agricole Comune (PAC)”, informează reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!