В Молдове

Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA

Автор: AgroExpert
AIPA CNA percheziții - AgroExpert.md

Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA de acordare a subvențiilor.

Acțiunile de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură continuă. Alte 12 percheziții au fost efectuate astăzi de ofițerii Direcției generale teritoriale ”Nord” a CNA și procurorii anticorupție la domiciliile şi sediile administratorilor a șase companii care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii în nordul Moldovei – în municipiul Bălţi și în raioanele Drochia, Rîşcani, Făleşti şi Glodeni.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate ordine de plată, facturi fiscale, certificate care confirmă depunerea dosarelor de subvenționare, telefoane mobile și alte mijloace de probă relevante pentru cauză. De asemenea, zilele curente au fost depuse încă două denunțuri pe fapte similare de corupere la acordarea subvențiilor, în baza cărora au fost inițiate două urmăriri penale.

Pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în 26 de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

Prejudiciul declarat de șeful CNA este de 3,5 milioane de lei în dosarul acordării subvențiilor pentru agricultură.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку