Pregătirile pentru cea de-a treia ediție a „Festivalului Pomușoarelor și a Mierii de Albine” sunt în toi, căci în perioada 25-26 iunie, între orele 8.00 - 18.00, Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova, Asociația Obștească „POMUȘOARELE MOLDOVEI” și Asociația Grădinărilor, Pomicultorilor și Floricultorilor Amatori din Republica Moldova „DEMETRA”, în parteneriat cu pretura sectorului Ciocana, invită producătorii apicoli, baciferi și pomicultorii să participe la „Festivalul Pomușoarelor și a Mierii de Albine” din acest an.
În cadrul evenimentului vor fi expuse produse apicole în asortiment, fructe bacifere proaspete, dar și procesate. Festivalul se va desfășura pe perimetrul Bulevardului Mircea cel Bătrân, intersecția cu strada Petru Zadnipru.
Condițiile de participare la festival :
- participanții vor expune produsele ambalate, cu prețurile afișate, însoțite de certificatele de calitate (inofensivitate);
- locul de vânzare va fi amenajat în stil tradițional, rustic;
- taxa de participare pentru membrii asociațiilor cu drepturi depline 300 lei/zi, non-membri – 500 lei/zi. Taxa de stat – 105 lei/zi per participant;
- curățenia locurilor de vânzare este pe seama fiecărui participant la festival.
”Evenimentul este unul anual, organizat cu scopul de a susține producătorii locali, de a promova produsele autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman. Totodată ne propunem să familiarizăm consumatorii cu gama largă a produselor oferite de producătorii din Republica Moldova. Este a treia ediție, care va întruni producători de culturi bacifere și produse derivate din ele, cît și producători autohtoni de miere de albine în sortiment. De obicei, Festivalul este vizitat de circa 5000 de vizitatori și cumpărători, care au ocazia de a cumpăra direct de la producătorii noștri. Este o bună oportunitate de a comercializa produsele autohtone în țară, mai ales că exportul are de suferit din cauza situației regionale, acest război care nu știm cât va dura, îngreunează munca exportatorilor, care sunt nevoiți să exporte pe alte rute decât înainte. Prin urmare, este mai sigur pentru producători să comercializeze produsele acasă” a subliniat Aneta Ganenco, președinta Asociației „Pomușoarele Moldovei”.
Pentru mai multe informații și înregistrare ne puteți apela la nr. de telefon: 061000505 (apicultori), 069101994 (pentru producători de pomușoare).
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!