В Молдове

Antreprenorii moldoveni își vor prezenta produsele la Brașov

Автор: AgroExpert
Expoziția Republica Moldova Prezintă - agroexpert.md

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a dat start înscrierilor la expoziția „Republica Moldova Prezintă”. Evenimentul se va desfășura la Brașov și este la a IV-a ediție.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a subliniat importanța acestui eveniment, evidențiind planurile de cooperare cu partenerii de peste Prut și estimând o prezență crescută a companiilor autohtone la evenimentele din România.

„Anul acesta estimăm un număr de peste 70 de companii autohtone participante din diverse domenii precum: industria agroalimentară, vinuri, produse cosmetice, textile, produse din sectorul construcției, mobilă etc. Scopul cărora este promovarea exporturilor și stabilirea relațiilor de cooperare pentru penetrarea pieței Europene”, a menționat Sergiu Harea.

CCI a RM organizează evenimentul dat în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov și Ambasada Republicii Moldova în România.

Potrivit Președintelui CCI Brașov, Silviu Costea, luna iunie este una prielnică pentru evenimentul „Republica Moldova Prezintă”, întru-cât regiunea este vizitată de persoane atât din România, cât și de peste hotare.

„Agenții economici din Brașov sunt interesați să descopere noi oportunități de afaceri, iar consumătorii, bineînțeles, în număr foarte mare vor fi prezenți în Piața Sfatului pentru a degusta produsele alimentare și vinurile din Republica Moldova care sunt renumite în toată lumea”, precizează Silviu Costea.

Piața românească prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru comunitatea de afaceri din Republica Moldova, în special în ceea ce privește exportul produselor agricole din industria alimentară, industria ușoară, turism, comerț etc.

Expoziția este organizată cu suportul Ambasadei Republicii Moldova în România.

„România este un promotor și susținător al dezvoltării Republicii Moldova și principalul partener comercial, iar expozițiile produselor moldovenești vin doar în susținerea competitivității exportatorilor autohtoni, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

„Republica Moldova Prezintă” la Brașov este o proiectare a evenimentului național organizat anual de CCI a RM – „Fabricat în Moldova” și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Ploiești, Baia Mare, organizate pentru prima dată în anul 2016.

Această expoziție va fi deschisă publicului larg și va fi o oportunitate perfectă pentru vizitatorii din România de a descoperi și de a achiziționa produse autentice moldovenești, sprijinind în același timp producătorii autohtoni din Moldova.

Precizăm că, expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov se va desfășura în perioada 28 – 30 iunie 2024, în Piața Sfatului din Brașov.

Ceremonia de inaugurare va avea loc la data de 28 iunie 2024, ora 11:00, cu participarea unor invitați oficiali de pe ambele maluri ale Prutului. În cadrul expoziției va fi organizat și un program cultural-artistic. Concertul va fi organizat în prima și a doua zi a evenimentului cu genericul „Hai să dam mână cu mână”, unde vor participa ansambluri de dansuri populare și soliști, care vor reprezenta valoarea culturală a Republicii Moldova în cel mai distinctiv mod.

Antreprenorii autohtoni sunt încurajați să participe la eveniment, urmând să se înregistreze până la data de 10 iunie 2024.

Cererile pot fi transmise la adresele de e-mail: viorica.cazacu@chamber.mdtatiana.sainciuc@chamber.md și olga.grosu@chamber.md.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!