В Молдове

Au fost desemnați câștigătorii Concursului Național ”Cel mai bun plan de afaceri” 2021

Au fost desemnați câștigătorii Concursului Național” Cel mai bun plan de afaceri”, elaborat în cadrul disciplinei” Bazele Antreprenoriatului”, ediția a VIII-a, organizată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și A.O. Educație pentru Dezvoltare și cu suportul Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).

La concurs, au fost înregistrate 97 planuri de faceri, cu 14 mai mult decât în anul precedent. De asemenea a crescut și numărul IÎPT participante la concurs, de la 36 la 49. La etapa națională au fost prezentate 15 planuri de afaceri din 15 instituții de învățământ profesional tehnic din țară: 4 Centre de Excelență, 4 Colegii și 7 Școli Profesionale.

Locul I a fost obținut de Dintiu Veronica de la Colegiul Tehnologic din Chișinău cu ideea de afaceri: ” Confecționarea pungilor ECO cu dimensiune reglabilă din materiale textile”, profesor Tarlev Angela.

Locul II a fost câștigat de Drelea Irina de la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul cu ideea de afaceri: ” Creșterea și comercializarea germenilor”, profesor Guțuleac Violeta.

Iar pe locul III s-a plasat Constantinova Elvira de la Colegiul Tehnic Agricol din Svetlîi cu ideea de afaceri: ”Cultivarea și comercializarea alunelor”, profesor Sîpciu Tatiana.

Ministerul Educației Culturii și Cercetării a stabilit următoarele premii pentru învingătorii concursului: 10.000 lei pentru locul I, 7000 lei pentrul locul II și 5000 de lei pentru locul III. 

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a acordat 4 premii speciale în valoarea de 3.000 MDL fiecare pentru următorii participanți:

Pogorevici Cristian de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca cu ideea de afaceri: ”Producerea și comercializarea produselor de goji”, profesor Bugai Victoria;

Gheț Anișoara de la Colegiul de Ecologie din Chișinău cu ideea de afaceri: ”Colectarea, curățarea și transportarea deșeurilor”, profesor Savciuc Aliona;

Mîță Maria de la Școala Profesională nr. 5 din Chișinău cu ideea de afaceri: ”Producerea bomboanelor vegane cu hrișcă fără zahăr”, profesor Iazinschi Elena;

Romaniuc Maria de la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți cu ideea de afaceri: „Producerea și comercializarea produselor de patiserie”, profesor Stelea Larisa.

Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare a venit cu un premiu special în valoare de 3.500 MDL pentru Chiriac Doina de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie ”Raisa Pacalo” din Chișinău cu ideea de afaceri: ” Servicii foto-video”, profesor Dumitraș Tatiana.

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) a acordat 4 premii speciale și anume 4 telefoane performante pentru următoarele nominalizări:

Pentru cea mai inovativă idee de afaceri -Vicol Constantin de la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale din Chișinău cu ideea de afaceri: „Aplicație de productivitate „Toolify”, profesor Popa Aliona;

Pentru cea mai bună prezentare a ideii de afaceri -Tabaran Lia de la Școala Profesională nr.3 din Bălți cu ideea de afaceri: ” Confecționarea pijamalelor și body-urilor la comandă individuală”, profesor Corcodel Ina;

Pentru cel mai viabil plan de afaceri în agricultură -Uzun Piotr de la Școala Profesională din Comrat cu ideea de afaceri ” Creșterea legumelor în seră ”, profesori Telpiz Fedora și Dudoglu Tatiana;

Pentru cel mai bun plan de afaceri în profesia aleasă - Șumleanschi Ion de la Școala Profesională din Căușeni cu ideea de afaceri ” Atelier de reparație, asamblare și confecționare a jucăriilor la radio distanță și a dronelor”, profesor Bolec Elena.

Mențiuni speciale au primit și profesorii care au demonstrat performanțe în pregătirea premianților la Concursurile Naționale în perioada 2014-2021:

1. Chirev Svetlana

2. Ana Vleju

3. Pascaru Tatiana

4. Bahnaru Maria

5. Guțuleac Violeta

6. Sîpciu Tatiana

De asemenea, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  a acordat diplome pentru instituțiile care au demonstrat performanțe în pregătirea și participarea elevilor la Concursurile Naționale în perioada 2014-2021:

1. Centrul de Excelență în Industria Ușoară din mun. Chișinău

2. Școala Profesională nr.5 din Chișinău

3. Colegiul Național de Comerț, ASEM

4. Școala Profesională nr.9 din Chișinău

5. Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul

6. Colegiul Tehnologic din Chișinău

7. Colegiul Tehnic Agricol Svetlîi

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

Источник: Madrm.gov.md

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!