В Молдове

Averse și vânt puternic: SHS a emis Cod Galben

Автор: AgroExpert
ploi Cod Galben - agroexpert.md

Meteorologii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pe tot teritoriul Republicii Moldova. În unele zone vor fi înregistrate averse puternice cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. 

„În intervalul 3 iunie, ora 21:00 - 4 iunie, ora 05:00, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-45 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s”, se arată în avertizarea Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS). 

Codul Galben presupune condiții ale vremii potențial periculoase. Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite și niveluri în râuri etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Amintim că, meteorologii au informat că în perioada 3 - 9 iunie, temperaturile vor fi ridicate, cu maxime de până la +33 de grade Celsius. Totodată, în această săptămână sunt așteptate averse cu descărcări electrice.

Citește și: Val de căldură în R. Moldova! Ce ne așteaptă în următoarele zile

Precizăm că, în România, meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă de astăzi, începând cu ora 12.00, până mâine la ora 03.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Totodată, meteorologii au transmis și o avertizare tip cod portocaliu de vreme rea care este valabilă de astăzi de la ora 15.00 până mâine la ora 03.00.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!