В Молдове

Bolea: „Exportăm cca 400 de mii de tone de fructe anual”

Автор: AgroExpert
export fructe Bolea - agroexpert.md

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a evidențiat realizările industriei agricole din Republica Moldova în domeniul producției și exportului de fructe.

„În ultimii 10 ani, industria a înregistrat progrese semnificative. Producătorii moldoveni au înființat livezi cu soiuri solicitate pe piață și dispun de rețele moderne de frigidere și case de ambalare. Consumatorii UE pot beneficia de o ofertă diversificată de fructe produse în Republica Moldova. Avem oameni muncitori, specialiști dedicați, sol fertil și climă favorabilă pentru a crește fructe de înaltă calitate și gust deosebit. În prezent, exportăm circa 400 de mii de tone de fructe proaspete pe tot parcursul anului”, a menționat Vladimir Bolea.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, s-a întâlnit, la Berlin, cu directorul Fruit Logistica Kai Mangelberger. Din 2012, Moldova Fruct participă la Fruit Logistica. Datorită promovării eficiente și reputației solide dobândite, exporturile de fructe moldovenești au fost extinse în 42 de țări.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!