В Молдове

Campania de împădurire din 2024: Câți puieți vor fi plantați

Автор: Lidia Danila
Campania de împădurire din 2024 - agroexpert.md

Pe 10 martie a fost dat startul campaniei de împădurire din această primăvară. Pentru anul 2024 sunt planificate 2 campanii de plantare ce se vor desfășura în primăvara și toamna curentă. Într-un răspuns oferit pentru AGROEXPERT, Agenţia „Moldsilva” a precizat că durata lucrărilor depinde de condițiile climaterice.

„De condițiile climaterice depinde durata lucrărilor, în primăvară atât timp cât nu vor fi temperaturi ridicate, iar în toamnă, în funcție de umiditatea din sol și temperaturile ce vor permite efectuarea acestor lucrări”, menționează instituția.

Potrivit Agenției „Moldsilva”, în ceea ce ține de bugetul pentru anul 2024, el este de 100 de milioane de lei.

„Acesta va fi repartizat la efectuarea lucrărilor și dotarea cu tehnica necesară, în acest sens sunt identificate și alte surse suplimentare (diverse proiecte) pentru a asigura executarea volumelor de lucrări planificate”, au declarat responsabilii.

Autoritățile susțin că în această primăvară urmează să fie plantați peste 13 milioane de puieți și să fie îngrijite plantațiile făcute anul trecut.

În acest context, menționăm că, la lucrările de plantare din toamna trecută, în total, au fost implicați 12 mii de voluntari. Angajații din cadrul Agenției „Moldsilva”, au mai comunicat că unii au participat și de două sau trei ori. 

„Exprimăm gratitudinea pentru susținerea eforturilor de sporire a suprafețelor împădurite din Republica Moldova și contăm și în campaniile din acest an pe sprijinul întregii societăți. Doar împreună putem reuși să majorăm suprafața fondului forestier și să sporim calitatea mediului”, afirmă aceștia.

Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădurire din această primăvară (martie-aprilie) poate fi accesată aici: https://bit.ly/463qLc2.

Precizăm că, în anul 2023, au fost realizate lucrări pe o suprafață de peste 7 mii de hectare, fiind plantați circa 24 de milioane de puieți forestieri. Despre aceasta au precizat reprezentanții Agenţiei „Moldsilva” într-un răspuns pentru AGROEXPERT.

Recomandăm și: Extinderea pădurilor: Câți puieți forestieri au fost plantați în 2023

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!