В Молдове

Câțiva producători apicoli vor beneficia de granturi în valoare totală de 700 mii dolari

În cadrul Programului de granturi ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere” implementat de Proiectului “Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), au fost semnate pentru finanțare ultimele contracte cu două grupuri de producători, care vor beneficia de granturi în valoare totală de 700 mii dolari SUA. 

Ambele grupuri de producători sunt specializate în domeniul apicol și au solicitat suport financiar pentru construcția complexelor de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii de albini.

De menționat, că de la început, prin intermediul proiectului MAC-P au fost înregistrate 64 grupuri de producători. În cadrul programului de granturi investiționale destinate grupurilor de producători, au fost debursate resurse de grant în valoare de 10,9 milioane dolari SUA, către 39 grupuri de producători agricoli.

Reamintim că, în cadrul proiectului menționat, grupurile de producători, format din cel puțin 5 membri din domeniile horticol (cultivarea fructelor, nucilor și strugurilor), cel de colectare și procesare a laptelui și mierii, au avut posibilitatea să beneficieze de un grant în sumă de până la 350 mii dolari SUA.

Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!

Источник: Agroexpert
обратно к списку