Ce arată expertiza celor 17.000 de tone de grâu din portul Giurgiulești

В Молдове

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, cere să fie prelungit embargoul privind exportul de grâu din rezerva de stat, după ce a văzut rezultatele expertizei a 17.000 tone de grâu din portul Giurgiulești. Acesta menționează că expertiza ar fi fost falsificată.

Slusari a făcut o postare publică în care susține că rezultatele prezentate sunt neadevărate.

"Vedeți rezultatele expertizei grâului, efectuate în portul Giurgiulești. Pentru 17.000 de tone. Este indicată roada grâului 2020, deși se cunoaște că din rezerva de stat a fost eliberat grâu din anul 2016. Glutenul 22, deși grâul din rezerva de stat a avut alt indicator de gluten. Sau expertiza este falsificată sau grâul din rezervă a fost amestecat cu alt grâu. În orice caz, pentru mine este clar că după 30 aprilie (data limită de livrare a grâului în port, conform contractului între Agrofloris Nord și compania din grupul Trans Oil) se pregătește exportul celor 17.000 tone. Grâul continuă să vină în port (vedeți factura). Expertiza anexată este unul din paravane pentru justificarea acestui export.Unica ieșire legală din situația (fără tensiuni în port) despre care strigăm aproape de o lună, este INTERZICEREA exportului de grâu", comentează Slusari.

Amintim că Guvernul a permis eliberarea a peste 20.000 de tone de grâu alimentar din rezervele de stat, la ședința de pe 14 aprilie curent. 

Agenția Rezerve Materiale a fost autorizată să elibereze 20.787 tone de grâu agenților economici, cu prezentarea unei garanții financiare.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку