В Молдове

Cod Galben de caniculă: Se așteaptă temperaturi de până la 33°C

Автор: AgroExpert
Cod Galben de caniculă: Se așteaptă temperaturi de până la 33°C - agroexpert.md

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de caniculă. Avertizarea va fi valabilă pe întreg teritoriul țării pe parcursul zilei de luni, 10 iunie.

Potrivit meteorologilor,  pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de+33 de grade Celsius sau chiar și mai mult.

În condiții de temperaturi ridicate ale aerului specialiștii îndemnă persoanele să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic supra solicitant și să opteze pentru haine din țesături naturale.

Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea minorilor, angajații IGSU îndemnă oamenii să fie atenți la activitățile acestora și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate. 

Mai mult, Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscat.

Totodată, o atenție sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement. În acest sens specialiștii roagă oamenii să nu aprindă ruguri și mangaluri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități.

În vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!