В Молдове

Codul galben, prelungit: Meteorologii prognozează ploi și grindină

Автор: AgroExpert
 Codul galben, prelungit: Meteorologii prognozează ploi și grindină - agroexpert.md

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit Codul Galben de instabilitate atmosferică. Astfel, potrivit prognozei, se așteptă ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice și grindină pe tot teritoriul țării. 

„Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2) cu grindină slabă și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s”, anunță SHS.

Te-ar putea interesa și: Fermierii afectați de intemperii sunt îndemnați să anunțe primăriile

Alerta meteorologică are intervalul de acțiune între orele 12:00 - 24:00 ale zilei de miercuri, 29 mai.

Precizăm că, prima data, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru 28 mai, cu mențiunea că în unele zone vor fi înregistrate averse, grindină și vânt puternic.

Află și: Meteorologii au emis Cod Galben: Se așteaptă averse și grindină

Precizăm că, unele regiuni din Republica Moldova au fost afectate de ploaia torențială și grindina de pe 28 mai. Localitatea Boghiceni, din raionul Hîncești a fost una dintre cele mai afectate, fiind acoperită de o furtună cu grindină.

Citește și: Foto | A plouat cu grindină în Hîncești. Gheața, cât bobul de mazăre

Agricultorii sunt îndemnați să se adreseze Direcțiilor agricole raionale în termen de 24 de ore de la declanșarea situației excepționale.

Amintim că, penultima avertizare a Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a fost pe 13 mai. Atunci, meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri pe întreg teritoriul Republicii Moldova.  

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!