В Молдове

Comercializa ilegal regine de albine din rasa Buckfast: Ce pedeapsă a primit

Автор: AgroExpert
Comercializa ilicit regine de albine: Ce pedeapsă a primit - agroexpert.md

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat activități ilicite de reproducere și comercializare a mătcilor de albine din rasa Buckfast. Rasă, care nu este omologată în Republica Moldova.

În rezultatul examinării unor anunțuri suspecte de vânzare-cumpărare din mediul online, inspectorii ANSA au organizat un flagrant printr-o acțiune de „cumpărătură de control” a reginelor de albină din rasa neomologată, propusă spre comercializare de către un cetățean.

Ca urmare a materialelor acumulate și a celor constatate, cetățeanul vizat comercializa ilicit mătcile de albine din rasa Buckfast.  

„Persoana urmează a fi sancționată conform prevederilor art.131, alin.5 din Codul Contravențional care prevede o amendă de la 2.500 până la 7.500 de lei”, anunță inspectorii ANSA.

Menționăm că, potrivit Legii apiculturii nr.70/2006 și Legii zootehniei nr.213/2022, comercializarea reginelor de rasă de albine este permisă stupinelor de prăsilă cu condiția că sunt însoțite de certificat de rasă al mătcii de albine.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă apicultorii să solicite la achiziționare certificatul de rasă al mătcii de albine pentru a se asigura de calitatea corespunzătoare a acestora.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!