В Молдове

Cota maximă de capacitate pentru instalațiile solare fotovoltaice, epuizată

Автор: AgroExpert
ANRE instalații fotovoltaice - agroexpert.md

Cota maximă de capacitate pentru instalațiile solare fotovoltaice, montate pe clădiri, stabilită conform Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea limitelor de capacitate, a cotelor maxime și a categoriilor de capacitate în domeniul energiei electrice din surse regenerabile valabile până în 31 decembrie 2025 a fost epuizată. Despre aceasta informează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

„Astfel, a fost confirmat statutul de producător eligibil mic în baza a 50 de cereri, înregistrate conform principiului „primul venit-primul servit”, cu o capacitate sumară de 19 997,65 kW, pentru care au fost aprobate hotărâri privind confirmarea statutului de producător eligibil mic în conformitate cu Legea nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei produse din surse regenerabile și a Regulamentului privind confirmarea statutului de producător eligibil, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 251/2019”, precizează instituția.

ANRE mai precizează că, în cazul aprobării unor noi cote de capacitate de către Guvern sau eliberării unor cote de capacitate urmare a retragerii statutului de producător eligibil, instituția va anunța despre inițierea procesului de confirmare a statutului de producător eligibil pentru capacitățile noi.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!