В Молдове

CSE a aprobat alocarea a 50 de milioane de lei pentru fermieri

Автор: Lidia Danila
CSE ajutor financiar fermieri - agroexpert.md

Guvernul va aloca 50 de milioane de lei agricultorilor afectați de unele calamități naturale, înregistrate în anul 2023. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

Banii vor fi distribuiți din „Fondul de intervenție, în vederea acordării ajutorului financiar de urgență pentru fermierii afectați de unele calamități naturale, înregistrate în anul 2023”.

Cererea de acordare a sprijinului financiar, împreună cu documentele în original, însoțite de copii, se vor depune de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia la subdiviziunile AIPA din raza teritorială în care își desfășoară activitatea solicitantul de ajutor financiar.

Resursele financiare vor fi acordate solicitanților sub formă de plată directă per ha.

În plus, sprijinul financiar va fi acordat și agricultorilor din raionul Edineț, care au înregistrat pagube în livezi, în urma furtunilor și grindinei din luna iulie.

Amintim că, anterior, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunțat că a propus Guvernului instituirea unei măsuri suplimentare de sprijin și anume: alocarea sumei de 50 de milioane de lei către 405 agenți economici.

Citește și: Peste 400 de agricultori afectați de secetă vor primi suport financiar

Responsabilii de la minister au menționat că 392 de fermieri sunt crescători de porumb, iar alți 13 sunt din nordul țării, care au înregistrat pagube considerabile pe terenurile agricole după furtunile și grindina din 25 și 26 iulie 2023. Toți agricultorii dețin acte de constatare a pagubelor.

Te-ar putea interesa și: Fermierii din Cahul cer acțiuni urgente: „Ne aflăm în pragul falimentului”

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!