В Молдове

Cum putem ajuta animalele sălbatice să supraviețuiască iarna

Автор: AgroExpert
supraviețuire animale sălbatice iarna - agroexpert.md

În perioada rece a anului, animalele sălbatice se confruntă cu provocări considerabile în găsirea hranei și asigurarea unui adăpost corespunzător. În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) îndeamnă cetățenii să le ofere sprijin animalelor.

Una dintre cele mai mari provocări pentru animalele sălbatice în iarnă este accesul la hrană. 

„În primul rând, putem amplasa cu regularitate hrană în zonele frecventate de animalele sălbatice. Semințe, nuci, fructe și cereale sunt opțiuni excelente pentru păsări, în timp ce mamiferele mici pot beneficia de semințe și fructe”, susțin inspectorii de mediu.

Totodată, IPM recomandă adăugarea unei surse constante de apă proaspătă, pentru că zăpada poate acoperi sursele naturale de apă, iar animalele au nevoie de lichid pentru a supraviețui. 

Temperaturile scăzute pot pune la încercare capacitatea animalelor să se adapteze. Pentru a le oferi un refugiu, putem amplasa cu grijă cutii de protecție sau adăposturi pentru păsări în zonele unde acestea își pot găsi adăpost.

„Materialele naturale precum frunzele și crengile pot fi folosite pentru a crea un mic sanctuar pentru animalele mici”, precizează inspectorii.

În timp ce le oferim sprijin animalelor sălbatice în iarnă, este important să fim conștienți de impactul nostru asupra mediului. Inspectoratul pentru Protecția Mediului îndeamnă comunitatea să ofere o mână de ajutor animalelor.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!