В Молдове

De ce fermierii nu-și asigură terenurile? Șarban: Lucrăm la acest lucru

Автор: AgroExpert
terenuri asigurate - agroexpert.md

Doar 1% din suprafața totală de terenuri agricole este asigurat. Declarația a fost făcută de către secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile Șarban.

Vasile Șarban a evidențiat beneficiile asigurărilor subvenționate în agricultură, subliniind că acestea oferă agricultorilor posibilitatea de a-și proteja atât cantitatea, cât și calitatea producției agricole. Astfel, statul subvenționează 70% din costul asigurărilor, cu scopul de a sprijini comunitatea agricolă.

Cu toate acestea, doar 1% din suprafața totală de terenuri agricole este asigurat în prezent. Unul dintre motivele principale invocate de oficial este lipsa încrederii agricultorilor în companiile de asigurări. Această reticență a dus la o sub-utilizare semnificativă a acestui instrument.

„Din câte am înțeles noi de la fermieri, nu se permite asigurarea pentru o singură intemperie, ci se oferă un pachet. De aceea, noi suntem în conlucrare cu aceste companii de asigurări. Totodată, în acest an, prin intermediul UNDP în cadrul unui proiect dedicat acestui lucru vom reface politica de asigurare”, a declarat Șarban în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

обратно к списку