В Молдове

De săptămâna viitoare, fermierii vor primi cele 200 de milioane de lei

Автор: AgroExpert
Bolea ajutor financiar agricultori - agroexpert.md

Agricultorii micro și mici, afectați de crizele anului 2022, vor începe să primească cele 200 de milioane de lei alocate de Guvern, începând cu săptămâna viitoare. Despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi se va finaliza procesul de analiză a celor 2.400 de dosare. Cel mai probabil, de luni, se vor începe transferarea plăților către agricultori. Cele 200 de milioane de lei se vor repartiza la circa 167 de mii de hectare. Suma preliminară pentru un hectar se va ridica în jur de 1.200 de lei. De ajutoarele financiare vor beneficia aproximativ 2.400 de agricultori micro și mici, care au procesat, au lucrat suprafețe mai mari de 1.500 de hectare”, a declarat Vladimir Bolea.

Oficialul a menționat că acești bani vin în plus la cele peste 115 milioane de lei care au fost debursați sub formă de accizi la motorină.

Amintim că, directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari a venit cu o reacție după ce Guvernul a decis alocarea a 200 de milioane de lei fermierilor afectați de crizele anului 2022. Slusari a afirmat că, aceasta sumă este de 6 ori mai mică.

Citește și: Slusari, după decizia Guvernului: „200 de mln de lei este o sumă de 6 ori mai mică”

обратно к списку