В Молдове

Două căprioare, găsite moarte în preajma unei păduri din Dondușeni

Автор: AgroExpert
căprioare moarte Dondușeni - agroexpert.md

Două animale sălbatice, un căprior și o căprioară, au fost găsite omorâte și ascunse în preajma unei mașini parcate lângă pădurea din Dondușeni. Despre aceasta anunță Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM).

„Inspectorii de mediu au descoperit un caz de braconaj în pădurea sectorului silvic nr.9 Ocolul Silvic Dondușeni. Două animale sălbatice (căprioare) au fost dobândite ilegal prin metode interzise”, precizează IPM. 

Potrivit Inspectoratului, colaborarea cu Ocolul Silvic Dondușeni și Inspectoratul de Poliție a dus la identificarea a două persoane și a unui automobil, parcat în apropierea fondului forestier.

Uneltele folosite în procesul de braconaj, printre care 15 lațuri, două cuțite de vânătoare și un topor, au fost ridicate de oamenii legii.

Animalele au fost examinate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, care a confirmat că erau de specie căprior și au fost omorâte prin strangulare și tăiere. Prejudiciul cauzat regnului animal constituie 25 de mii de lei, conform legislației specifice.

„Suntem martorii unor evenimente îngrijorătoare care afectează mediul înconjurător și regnul animal. Tăierile ilegale de arbori și cazurile de braconaj reprezintă amenințări grave pentru echilibrul natural și diversitatea biologică. Inspectoratul pentru Protecția Mediului ia măsuri concrete pentru a proteja și conserva resursele naturale, însă avem nevoie de sprijinul fiecărui locuitor pentru a face acest efort eficient și durabil. Prin efortul comun, putem crea o comunitate durabilă, în armonie cu natura”, se arată în comunicatul Inspectoratului.

 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!