La cei 21 de ani, Marius Macari munceşte cot la cot cu bunicul său în prisacă. De la el a moştenit pasiunea şi dragostea pentru albinărit şi a aflat toate secretele meseriei.
„De mic, ajutând bunelul, inconştient probabil deprinzi acest lucru şi îl îndrăgeşti. Este un lucru foarte plăcut şi uşor deprinzi toate lucrările. Am şi eu de acum 20 de familii de albini, lucrez exact cum lucrează şi bunelul”, spune Marius Macari.
Marius este ajutat ocazional de tatăl său, Gheorghe Macari, care este mai mult interesat de viticultură.
„Cea mai bună este de tei. Iarnă, vară are un miros al ei puternic în ceai şi aşa dacă o mănânci. La albini mai puţin. Băiatul cu bunelul, ei amândoi, iar noi cu viile”, spune Gheorghe Macari.
Apicultorii Macari nu-şi comercializează producţia la piaţă, mierea este vândută direct din prisacă.
⚡Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!