В Молдове

Eliberarea facturii fiscale la livrarea mărfurilor vândute online

În perioada pandemică, vânzările online au crescut semnificativ și prin urmare Serviciul Fiscal de Stat a venit cu precizări în baza generalizată a practicii fiscale privind eliberarea facturii fiscale la livrarea mărfurilor prin intermedul magazinelor on-line.

Conform art. 117 alin. (3) din Codul fiscal, pentru vânzarea cu amănuntul şi prestările de servicii în locurile special amenajate şi în cadrul comerţului electronic, cu plata în numerar şi/sau prin intermediul instrumentelor de plată fără numerar, eliberarea facturii fiscale nu este obligatorie (cu excepţia cazurilor când este solicitată de cumpărător, dar nu mai târziu de ultima zi a lunii în care a avut loc livrarea), dacă sunt respectate condițiile specificate în alineatul dat.

Totodată, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului Nr.931 din 08.12.2011, cu privire la desfășurarea comerțului cu amănuntul, magazin on-line (virtual) se atribuie, conform caracteristicelor sale, în categoria unităților comerciale cu amănuntul.

Astfel, la efectuarea livrărilor prin intermediul magazinului on-line, în condițiile stabilite în art. 117 alin. (3) din Codul fiscal, eliberarea facturii fiscale nu este obligatorie.

Modificare în Baza generalizată a practicii fiscale a fost făcută în temeiul Legii pentru modificarea şi completarea unor acte legislative nr. 257 din 16.12.2020, în vigoare de la data 01.01.2021.

 ️Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!

Источник: Bizlaw.md

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!