Exporturile moldovenești se recuperează destul de promițător, iar jumătate din creștere este asigurată de România

В Молдове

În luna iulie 2021 exporturile moldovenești în continuare au înregistrat o tendință clară de recuperare. Astfel după o reducere de 296 milioane USD în 2020, în prezent exporturile au recuperat peste 65% din căderea de anul trecut și-n valori anuale au ajuns la 2,68 miliarde USD.

Analiza lunară a exporturile denotă faptul că tendința de scădere a durat exact un an, din martie 2020, până în februarie 2021.

”În 5 luni, Moldova a reușit să recupereze 2/3 din căderea de anul trecut, iar dacă tendința se va menține, atunci în toamnă vom reuși să recuperăm toată căderea provocată de criza din 2020” susține expertul economic Veaceslav Ioniță.

Aproape jumătate din creșterea din acest an de recuperare revine României (+48,8%) urmată de Germania cu (+19,3%). Vecina noastră Ucraina se află pe locul 5 cu o contribuție pozitivă de 5,9%. De fapt în mare parte datorită țărilor din Uniunea Europeană, Moldova a reușit în acest an să-și recupereze exporturile. Contribuția țărilor din afara UE este destul de modestă.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку