Expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH și FARMER au fost inaugurate

В Молдове

Expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH (ajunsă la ediţia a 39-a de toamnă) și FARMER (ediția-24-a), precum și târgul Toamna de Aur, au fost inaugurate ieri la Megapolis Mall Everest, din municipiul Chișinău.

La eveniment a participat ministrul Viorel Gherciu, care a venit cu un mesaj de salut pentru producătorii agricoli și furnizorii de tehnică agricolă, urându-le să înregistreze rezultate ascendente și un mediu de lucru proactiv.

„Expozițiile agricole au un rol substanțial pentru realizarea schimbului de practici dintre fermieri.Totodată, evenimentul de astăzi determină vectorul de dezvoltare a complexului agroindustrial autohton, reunind peste 50 de expozanți din cinci țări. În acest mod sunt extinse colaborările și create noi relații de afaceri. Prin urmare, producătorii agricoli devin mai competitivi și pot beneficia de mai multe instrumente de promovare a afacerii. Ministerul își concentrează eforturile pentru atragerea investițiilor externe și pentru valorificarea eficientă a fondurilor naționale orientate spre creșterea competitivității sectorului agricol, promovării agriculturii durabile şi dezvoltării rurale. Una din pârghiile esențiale este acordarea suportului financiar, prin mecanismul de subvenționare din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Cea mai mare pondere a solicitărilor din acest Fond, peste 27 la sută, revine subvenționării tehnicii, utilajului și echipamentelor agricole”, a subliniat Viorel Gherciu.

În aceeași ordine de idei, oficialul a menționat că în anul 2020, valoarea subvenționării din bugetul de stat a atins cifra de 293 mil. lei și că ministerul își va direcționa politicile spre majorarea constantă a FNDAMR, spre revizuirea amplă a domeniilor de stimulare financiară din partea statului, prin oferirea suportului către un număr cât mai mare de beneficiari.

Notă: În anul curent, expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH și FARMER se desfășoară în perioada 13-16 octombrie. La eveniment participă circa 100 de companii din Republica Moldova, România, Ucraina, Belarus și Italia.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку