В Молдове

Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine

Автор: Victor Ursu
producători pomușoare expoziție - AgroExpert.md

Producătorii locali de produse apicole și pomușoare se vor întruni pe 20-21 august 2022 la Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine. Festivalul este organizat de AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, AO „Pomușoarele Moldovei” și Asociația DEMETRA din Republica Moldova în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Festivalul este la a doua ediție și sunt așteptați cca 5000 vizitatori, ca și la edițiile precedente.

Ion Maxim, Director Executiv, AO “Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova” a precizat că, odată cu desfășurarea evenimentului apicultorii si producătorii de pomușoare din Moldova vor prezenta produsele din roada anului curent cât și produse derivate în sortiment, necătând la condițiile de seceta din vara aceasta.

Aneta Ganenco, Președintele A.O. “Asociația Pomușoarele Moldovei” menționează că acest an agricol este dificil pentru producătorii de culturi bacifere, și datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună cantitativ și calitativ. “Vom oferi vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux, natural și autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăuieni și oaspeți ai capitalei”, – adaugă Aneta Ganenco.

Acest eveniment este organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova.

În prezent, în Republica Moldova, sunt peste cca 7000 de apicultori înregistrați oficial și circa 265 mii familii de albine, iar producători de pomușoare sunt aproximativ 600 de gospodării.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку