В Молдове

Foto | Culorile toamnei în delicii autohtone: Un nou weekend de Cămara Fest

Автор: AgroExpert
Cămara Fest toamna - agroexpert.md

Într-o atmosferă plină de arome, cu delicii culinare autentice și produse locale de calitate s-a desfășurat Cămara Fest. Târgul, organizat pe 11 - 12 noiembrie a adunat producătorii locali, pasionații de gastronomie și vizitatorii dornici să descopere gusturile autentice.

Standurile pline cu mirosuri îmbietoare de brânzeturi artizanale, miere de albine, produse de panificație, cătină, migdale, vin, dar și flori și puieți au stârnit interesul cumpărătorilor.

Printre deliciile de la târg s-a numărat și mierea de albine. Apicultorul, Andrei Pîslari, a specificat gama variată de miere pe care o pune la dispoziția cumpărătorilor.

„Avem un sortiment foarte larg de miere: de salcâm, de tei, de salvie, de rapiță, dar și produsele apicole, ca polenul, păstura și mixul apicol. Venim să bucurăm clienții noștri cu cele mai gustoase și sănătoase produse”, precizează apicultorul. 

Oleg Rusu a venit la târg cu migdale autohtone, pe care le crește pe o suprafață de 9 hectare în satul Borceag, raionul Cahul.

„Anul acesta, roada la migdale este foarte slabă și copacii s-au îmbolnăvit. Asta e din cauza secetei și lipsei de precipitații. Anul trecut a fost o roadă mai bună”, a afirmat bărbatul.

Totodată, Ludmila Sert, gestionează o livadă de 10 hectare de migdale. Anul acesta și ea se confruntă cu o productivitate joasă.

„Avem 4 soiuri de migdale: Meteor, Victoria, Richter – soiuri dulci și Perveneț - care este puțin amărui, dar de fapt este cel mai benefic pentru sănătate. Anul acesta, în comparație cu anul precedent avem o roadă mai slabă. Deocamdată prețurile sunt aceleași, dar odată cu răcirea timpului, noiembrie – decembrie, vor fi prețuri mai ridicate”, spune producătoarea.   

De la târg au mai putut fi achiziționate uleiuri presate la rece și semințe din care se produce uleiul.

„Avem semințe de la producătorii locali: armurariul, dovleac, floarea – soarelui și semințe procurate de la importatori: chimen negru, cânepă, chia, susan. Uleiul de in conține Omega 3, respectiv înlocuiești grăsimea de pește, cel de nucă este foarte bun pentru memorie și sistemul nervos, uleiul din sâmburi de caise conține amigdalină, ceea ce luptă cu celulele canceroase, cel de migdal e foarte bun pentru păr și piele, uleiul de cânepă oprește procesele inflamatorii, iar cel de chimen negru este considerat antibiotic natural”, constată Felix Ceban.  

Următorul târg Cămara Fest se va desfășura pe 25 - 26 noiembrie și va avea loc pe esplanada Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei.

AGROEXPERT este partener media al evenimentului.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку