В Молдове

Foto | Un agricultor din Rîșcani deține o livadă superintensivă

Автор: AgroExpert
Un agricultor din Rîșcani deține o livadă superintensivă - agroexpert.md

Alexandru Ciurupita este un agricultor din satul Vasileuți, raionul Rîșcani. Acesta gestionează o fermă model, lucrând 20 de hectare de castraveți, 30 de hectare de roșii, 12 ha de ceapa și o livadă superintensivă cu suprafața de 64 de hectare.

Ferma este dotată cu un frigider pentru păstrarea produselor cu capacitatea de 2.500 tone și un bazin pentru irigare, evidențiind astfel angajamentul fermierului de a utiliza tehnologii moderne și eficiente în agricultură.

Alexandru Ciurupita este un fermier care prețuiește și implementează tot ce este performant în domeniu, asigurându-se că operațiunile sale sunt la cele mai înalte standarde. Doar în acest an, agricultorul a primit subvenții în sumă de 7 milioane de lei.

Pe viitor intenționează să construiască un frigider cu atmosfera controlată cu linie de calibrare și ambalare a cireșilor.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a apreciat eforturile fermierului, subliniind importanța adoptării tehnologiilor avansate și a inovațiilor pentru a spori productivitatea și competitivitatea în agricultură.

„Este important să avem fermieri care investesc în tehnologii moderne și adoptă practici eficiente pentru a atinge rezultate remarcabile. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va continua să sprijine astfel de inițiative și să promoveze politici care să încurajeze dezvoltarea sustenabilă a agriculturii”, a declarat oficialul, fiind în vizită la ferma agricultorului.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!