В Молдове

FOTO/VIDEO | Primii fulgi de zăpadă au căzut în Republica Moldova

Автор: AgroExpert
primii fulgi Moldova - agroexpert.md

În mai multe regiuni ale Republicii Moldova au căzut deja primii fulgi din sezonul rece 2023 - 2024. Un strat subțire de zăpadă a putut fi admirat de locuitorii din nordul țării, pe traseul Bălți-Chișinău, precum și de cei de la sud și centru, la Călărași, pe traseul Chișinău - Nisporeni și Hîncești - Lăpușna.

Imaginile și clipurile video cu primii fulgi de zăpadă acoperind străzile au fost imortalizate de internauți, pe 18 noiembrie. Totuși, fulgii ar putea continua să cadă și în următoarele zile.  

 

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de ploi puternice și intensificări ale vântului nord-estic. Avertizarea este valabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova începând cu 18 noiembrie, ora 20:00 și până pe 19 noiembrie, ora 12:00.

Citește și: Ploi puternice, vânt și lapoviță. SHS a emis Cod Galben în toată țara

Totodată,  în România, Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben și Cod Portocaliu de viscol și ninsori în mai multe zone ale țării, valabile în acest weekend. 

Precizăm că, pe 18 noiembrie, conform Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), pe drumurile naționale s-a circulat în condiții de iarnă, cu zăpadă și lapoviță. Întreprinderile rutiere S. A. „Drumuri” au desfășurat lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului pe sectoare de drum din Hâncești, Nisporeni, Călărași, Ungheni, Strășeni și altele.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку