В Молдове

Granturi AGGRI: Crescătorii de ovine și caprine pot depune cereri

Автор: AgroExpert
Granturi AGGRI crescători de ovine și caprine - agroexpert.md

Cel de-al doilea apel de granturi al Proiectului AGGRI destinat fermelor de ovine și caprine, specializate în producția de lapte și/sau carne a fost lansat. Despre aceasta a anunțat Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Perioada de aplicare începe pe 20 mai și se va încheia pe 2 august 2024.

Valoarea maximă a unui grant poate ajunge la 1 milion de dolari, cu condiția ca suma să nu depășească 50% din valoarea investiției eligibile.

Banii pot fi utilizați pentru construcția și modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea acestora cu tehnologii de ultimă generație, precum și achiziționarea animalelor de prăsilă. De asemenea, sunt disponibile fonduri pentru eficientizarea energetică a exploatațiilor, inclusiv pentru implementarea tehnologiilor de obținere a energiei regenerabile (stațiilor de biogaz și a panourilor fotovoltaice).

Pentru a beneficia de granturi, producătorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să fie înregistrați și să activeze în teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți.Să fie deținători legali ai bunurilor ce fac obiectul stimulării prin grant, având un termen de arendă sau comodat de minim cinci ani.
  • Să dispună de un plan de afaceri viabil pe termen lung.
  • Să contribuie cu minimum 50% din valoarea sub-proiectului investițional.

Precizăm că, dosarele pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Lista completă a criteriilor de eligibilitate, precum și documentele care urmează a fi prezentate împreună cu cererea pot fi accesate aici.

Producătorii din sectorul zootehnic (crescătorii de bovine) pot solicita granturi în cadrul proiectului AGGRI până pe 17 mai 2024.

Amintim că, proiectul „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură” (AGGRI) a fost lansat pe 19 decembrie. 55 de milioane de dolari vor fi investiți în dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova, până în anul 2029.

Citește și: Dezvoltarea agriculturii moldovenești: A fost lansat proiectul AGGRI

A doua componentă a proiectului „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură” (AGGRI) vizează dezvoltarea sectorului zootehnic, și anume bovine, ovine și caprine, pentru producția de lapte, de carne și mixte.

„Prin acest proiect dorim să investim în acest sector și să avem agenți economici puternici care să facă față concurenței și să avem pe intern asigurată materia primă pentru procesare. Prioritar, vom investi în producerea de lapte. Noi vorbim de cantități de lapte pe bovină de 30 plus în anul 2024”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Scripnic.

Te-ar putea interesa și: Granturi AGGRI pentru dezvoltarea zootehniei: Care sunt condițiile

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!