В Молдове

Igor Grigoriev este noul administrator al Asociației „AgroVector”. Cu ce obiective vine

Автор: AgroExpert
Igor Grigoriev Asociația „AgroVector” - agroexpert.md

Asociația Uniunea Producătorilor, Importatorilor Produselor de Origine Animalieră „AgroVector” are un nou administrator. Este vorba despre expertul independent privind exportul și producția de produse cerealiere, Igor Grigoriev. 

Împreună cu membrii Asociației, Grigoriev a conturat obiectivele pentru următoarea perioadă, cu accent pe consolidarea colaborării cu Serviciul Vamal și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

„Obiectivele de bază sunt de a consolida sectorul acesta foarte important al economiei naționale și a segmentului agroalimentar, îmbunătățind condițiile pentru producătorii, procesatorii și importatorii de pește și produse din pește. Astăzi, aceștia se confruntă cu un șir de probleme care țin de import și anume valoarea în vamă a mărfurilor, cât și regulamente ce țin de ANSA”, a declarat administratorul Asociației Uniunea Producătorilor, Importatorilor Produselor de Origine Animalieră „AgroVector”, Igor Grigoriev.

În acest sens, Asociația va solicita sprijinul Guvernului, Ministerului Economiei și a comisiilor parlamentare relevante pentru îmbunătățirea contextului economic și al regulamentelor din sectorul agroalimentar.

„Totodată, vom solicita și implicarea Guvernului, a Ministerului Economiei, a Comisiei economie buget și finanțe și Comisiei agricultură și industrie alimentară, care nemijlocit răspund de segmentul agroalimentar și economia națională. Această inițiativă urmărește consolidarea și dezvoltarea sectorului agroalimentar, având ca obiectiv creșterea competitivității și îmbunătățirea condițiilor pentru toți actorii implicați”, a mai precizat Grigoriev.

Votul i-a fost acordat pe 24 martie curent în cadrul Adunării Generale a Asociației Uniunea Producătorilor, Importatorilor Produselor de Origine Animalieră „AgroVector”.

Anterior, Igor Grigoriev a fost președintele Asociației „Agrocereale”.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!