В Молдове

Importul de cereale în R. Moldova va fi supus licențierii și în următoarele 3 luni

Автор: AgroExpert
import cereale licențiere - agroexpert.md

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus instituirea măsurii de licențiere a importurilor pentru unele produse cerealiere și semințe oleaginoase, în conformitate cu prevederile Legii nr.160/2011.

Astfel, importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui (inclusiv sfărâmate) va fi permis doar în baza unei licențe, în următoarele 3 luni.

Cererile de eliberare a licențelor de import sunt examinate de către o comisie instituită din reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, precum și exponenții organizațiilor profesionale pe produs.

Măsura a fost luată pentru a stabiliza prețurile la cereale și a proteja producătorii locali. Astfel, este creată oportunitatea ca producătorii noștri să-și vândă recoltele depozitate și să obțină avantaje competitive.

Vor avea dreptul de a primi licențe de import doar persoanele juridice sau fizice care desfășoară activități economice în domeniul producerii uleiului și grăsimilor vegetale, produselor de morărit, a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă și pentru creșterea animalelor, informează MAIA.

Cererea de eliberare a licenței de import, obligatoriu trebuie să fie însoțită de acte prin care se justifică necesitatea de completare a stocurilor.

Precizăm că, în termen de cinci zile, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare urmează să elaboreze regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea comisiei de licențiere.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!