В Молдове

Împotriva ambroziei: Au fost aplicate amenzi de aproape 2.000 de lei

Автор: AgroExpert
Împotriva ambrozie: Au fost aplicate amenzi de circa 1.800 de lei - agroexpert.md

Inspectorii de mediu au efectuat o razie pe teritoriul raionului Nisporeni împotriva ambroziei. În urma acțiunii au fost întocmite trei procese verbale.

„Trei procese-verbale au fost întocmite pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la ambrozie, soldate cu amenzi în sumă totală de 1.800 lei conform articolului 117 alineatul (3) din Codul Contravențional”, menționează Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM).

Ambrozia este o buruiană invazivă cu efecte negative asupra sănătății umane, cunoscută pentru alergiile severe pe care le poate provoca.

Lupta împotriva ambroziei și a altor buruieni este parte integrantă a măsurilor de utilizare rațională a terenului. Măsurile de eradicare trebuie luate imediat și metodic: plantele de ambrozie vor fi tăiate, smulse, distruse și eliminate din zonă. Este de menționat că ambrozia este, de asemenea, rezistentă la unele erbicide, ceea ce reprezintă o provocare majoră pentru măsurile eficiente de prevenire și control.

Citește și: Ambrozia amenință culturile: Cum protejăm terenurile agricole

Potrivit prevederilor legale, proprietarii sau administratorii de terenuri au datoria de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei în perioada cuprinsă între răsărirea acesteia și apariția primelor inflorescențe.

Recomandăm și: Proprietarii de terenuri, obligați să distrugă ambrozia. Ce amenzi riscă

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!