В Молдове

Inaugurarea expoziției Fabricat în Moldova: Antreprenorii își așteaptă vizitatorii

Автор: Lidia Danila
Expoziția „Fabricat în Moldova” - agroexpert.md

Cea de-a XXI-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată miercuri, 31 ianuarie. Expoziția reunește peste 350 de antreprenori din toate regiunile țării, printre care și 45 de companii care participă pentru prima oară. Produsele și serviciile antreprenorilor vor putea fi vizitate în perioada 31 ianuarie - 04 februarie 2024.

„În cadrul expoziției avem un program de afaceri, astfel încât să punem față în față antreprenorii din Republica Moldova și delegațiile oficiale. Printre delegații oficiale de vizitatori străini se vor regăsi reprezentanți din România, Ucraina, Polonia, Italia, Franța, Macedonia de Nord, Turcia, China. Invit toată lumea să vadă stand-urile companiilor autohtone și să cumpere produsele, deoarece așa susținem producătorii autohtoni”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, în cadrul evenimentului de lansare a expoziției.

Prezent la eveniment, prim-ministru Dorin Recean a menționat că Republica Moldova are capacitatea de a produce mărfuri apreciate nu doar la nivel național, ci și internațional.

„În Republica Moldova avem talent, inovație și oameni care știu să producă marfă care este apreciată pe piața națională, dar și internațională. Vreau să fim mândri cu ceea ce putem să producem acasă. Guvernul va continua să susțină producătorii locali prin diverse programe, dar și prin efortul de a face produsele disponibile pe piețele internaționale”, precizează prim-ministru Dorin Recean.

Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, a adăugat că în anul 2024 autoritățile vor continua să sprijine mediul de afaceri. 

„Vreau să mulțumesc antreprenorilor din Republica Moldova pentru că datorită lor avem un stat funcțional care poate să ofere servicii. Sper că anul 2023 a fost unul mai bun, iar în 2024 vom continua să susținem afacerile, inclusiv pe partea legislativă. Totodată, vom sprijini toate inițiativele menite să reducă birocrația, eforturile de creștere și oportunitățile de finanțare pentru mediul de afaceri”, a afirmat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Menționăm că, țara invitată la această ediție este Italia, unde va avea un stand reprezentativ cu companii italiene, care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

Produsele și serviciile a circa 350 de antreprenori din țara noastră sunt amplasate sectorial:

  • Pavilionul Central: Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 15 raioane din republică, printre care: Hîncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Râșcani, Cimișlia, Strășeni, Ștefan-Vodă, Cahul, Căușeni, UTA Găgăuzia și altele. În cadrul edițiilor precedente tot mai multe consilii raionale s-au mobilizat ocupând suprafețe din ce în ce mai mari și au adunat cei mai buni producători autohtoni locali care vor reprezenta cu mândrie raionul de unde provin.
  • Pavilionul Nr.2: Vor fi expuse întreprinderi industriale, textile, produse cosmetice, farmaceutice, mobilă, precum și alte bunuri de larg consum. Aici vor fi concentrate cei mai buni producători de textile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova.
  • Zona expozițională deschisă: corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole, catering.

Citește și: Ghidul vizitatorului: Ce produse vor putea fi găsite la expoziția Fabricat în Moldova

Precizăm că, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2024, între orele 10:00-17:00, va activa ruta temporară de autobuz Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt - Centrul Internațional Expozițional „MOLDEXPO”, pentru transportarea, gratuită, a cetățenilor și oaspeților capitalei către pavilioanele Expoziției „Fabricat în Moldova”.

Află și: Rută specială pentru transportul vizitatorilor la expoziția Fabricat în Moldova

AGROEXPERT este partener media al evenimentului.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!