В Молдове

Ministerul Mediului a prezentat rezultatele Campaniei de împădurire

Автор: AgroExpert
Ministerul Mediului a prezentat rezultatele Campaniei de împădurire - agroexpert.md

Ministerul Mediului a prezentat recent rezultatele campaniei de împădurire desfășurată în această primăvară, eveniment la care au participat Președinta Maia Sandu, angajați din domeniul silvic, primari și reprezentanți ai societății civile.

În cadrul evenimentului, s-a evidențiat faptul că eforturile de plantare și reabilitare au acoperit o suprafață de 3.300 de hectare, lucrări realizate în mare parte manual. Tehnica de prelucrare a solului, inclusiv 14 tractoare, 14 mulcere și 14 rotovatoare, a fost un element esențial în eficientizarea muncii pădurarilor, facilitând plantarea pădurilor într-un mod mai rapid și mai eficient.

Obiectivul pe termen lung al Programului Național de Împădurire este de a planta 145 de mii de hectare în următorii 10 ani. Ministrul Mediului a subliniat importanța dotării corespunzătoare a întreprinderilor silvice pentru a atinge acest țel ambițios, considerând că această inițiativă reprezintă o investiție în viitorul generațiilor următoare.

„Suntem conștienți că planul de 145 de mii de hectare plantate în 10 ani este un obiectiv extrem de ambițios și doar prin dotarea și capacitatea întreprinderilor silvice acest lucru va fi posibil. Programul Național de Împădurire este o responsabilitate și o investiție în viitor, de rezultatele cărora se vor bucura copii și nepoții noștri, la fel cum ne bucurăm și noi astăzi de pădurile care au fost plantate și îngrijite de bunicii și străbunicii noștri”, a declarat ministrul Lazarencu.

Președinta Maia Sandu a menționat că dotarea intreprinderilor silvice cu tehnică performantă este un pas important în realizarea programului de împădurire și a reiterat că doar prin implicarea tuturor vom face Moldova mai verde.

„Avem nevoie de contribuția silvicultorilor, autorităților locale, organizațiilor de mediu și a fiecărui cetățean. Programul național de împădurire prevede reabilitarea și extinderea suprafețelor pădurilor din Moldova cu 145 de mii de hectare până în 2032. Dacă ne adunăm eforturile, sunt convinsă că putem fi generația care va reîmpăduri Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Pentru achiziționarea utilajelor forestiere au fost alocate peste 60 de milioane de lei. Urmează în curând și alte investiții în sectorul forestier.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!