В Молдове

Ministrul Bolea i-a chemat pe crescătorii de animale să-i întrebe cum să le repartizeze 25 milioane de dolari de la Banca Mondială

Автор: AgroExpert
zootehnie fonduri repartizare - AgroExpert.md

Mai mulți crescători de animale au participat la o discuție cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea ce a vizat cei 25 milioane de dolari de la Banca Mondială care urmează să fi distribuiți zootehniei.

Scopul întrunirii a fost de a discuta cu fermierii despre mecanismul de repartizare a surselor financiare acordate de Banca Mondială pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. Reamintim că, Banca Mondială va oferi suport financiar țării noastre în dezvoltarea domeniului agricol, prin intermediul Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol (AGGRI), în valoare totală de 55 milioane de dolari SUA. O parte din sumă, circa 25 de milioane de dolari va fi investită în sectorul zootehnic, pentru a spori reziliența fermelor zootehnice de producere a laptelui, pentru a îmbunătăți condițiile de întreținere animalelor și managementul dejecţiilor animaliere, precum și pentru a dota fermele cu utilaje și softuri specializate.

Ministrul Vladimir Bolea a declarat că mecanismul de repartizare a surselor financiare va fi adaptat corespunzător cerințelor și necesităților fermierilor, iar consultarea cu agenții economici asigură luarea deciziilor corecte și efectuarea investițiilor țintite.

Specialiștii din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu reprezentanții Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, au desfășurat un program amplu de vizite în exploatațiile zootehnice din țară, în vederea evaluării gradului de înzestrare tehnologică și indicatorilor economici din cadrul fermelor, a necesităților și planurilor de dezvoltare.

Acordul de finanțare cu Banca Mondială pentru lansarea Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol (AGGRI), urmează să fie ratificat până la finele lunii mai, iar implementarea acestuia va începe în a doua jumătate a anului curent.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку