В Молдове

Ministrul Mediului: Nu există probleme legate de nivelul apei în râul Nistru

Автор: AgroExpert
Ministrul Mediului nivelul apei în râul Nistru - agroexpert.md

La moment nu există probleme legate de nivelul apei în râul Nistru. Despre aceasta susține  ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

Oficialul a efectuat o vizită de lucru la stația de captare și pompare a apei de la Vadul lui Vodă, împreună cu secretarul de stat, Gheorghe Hajder, reprezentanți de la Agenția „Apele Moldovei” și S.A. Apă-Canal Chișinău. 

În cadrul acestei vizite, oficialii au inspectat nivelul apei și starea de funcționare a pompelor, unde au constatat că la moment nu există probleme legate de nivelul apei în râul Nistru. 

Spre finalul întâlnirii, ministrul Lazarencu a vorbit cu responsabilii despre faptul că a dispus crearea unui grup de lucru, format din experți, care să monitorizeze în continuu situația și să vină cu un plan de acțiuni, în caz de necesitate. 

Precizăm, anterior, în spațiul online au apărut imagini care arată fluviul Nistru secat în zona orașului Hotin, Ucraina. Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” anunțau că Republica Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice.

Recomandăm și: Imagini cu albia uscată a Nistrului în Ucraina. Ce spun autoritățile

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!