В Молдове

Ministrul Mediului vrea să protejeze locațiile cu potențial turistic

Автор: AgroExpert
Ministrul Mediului vrea să protejeze locațiile cu potențial turistic - agroexpert.md

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarenc, a venit cu un mesaj către agenții economici care vor să extragă zăcăminte. Oficialul susține că nu va permite ca locațiile cu potențial turistic să fie transformate în cariere.

Ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a mers în satul Horodiște din raionul Râșcani, unde un agent economic vrea să extragă calcar dintr-o zonă stâncoasă cu potențial turistic. Primăria, consiliul local, dar și locuitorii din Horodiște nu sunt de acord ca aici să fie carieră. Chiar și așa, agentul economic vrea să înceapă să scoată calcar.

Totodată, ministrul mediului a făcut referire la faptul că documentația de extracție are abateri.

„Este foarte straniu că în 2013, Ministerul Mediului a scos la concurs această zonă pitorească pentru a fi transformată în carieră. Mai mult, am depistat că documentația are abateri de la legislație”, a menționat oficialul. 

În context, Sergiu Lazarencu a transmis un mesaj către agenții economici și toți cei care vor să extragă zăcăminte:

„Nu voi permite, ca locațiile cu potențial turistic, să fie transformate în cariere. Vom iniția la Minister toate procedurile de încetare și anularea tuturor actelor care ar permite exploatarea minieră a stâncilor din satul Horodişte, care sunt o bogăție naturală, acoperite cu recife de corali. Înțeleg foarte bine că și aspectele economice sunt importante, dar nu voi accepta ca acest lucru să se întâmple în spațiile care pot fi valorificate turistic, mai ales în situația în care țara noastră are puține locuri de genul dat, cu așa o priveliște și atractivitate”, a declarat oficialul 

Reprezentanții Ministerului Mediului susțin că acest caz, dar și cele similare, vor fi monitorizate. 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!