В Молдове

Nu scăpăm de instabilitate atmosferică. A fost emis un nou Cod Galben

Автор: AgroExpert
Un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică - agroexpert.md

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea va fi valabilă în intervalul 11 iunie, ora 15:00 - 12 iunie, ora 02:00.

Astfel, în cea mai mare parte a teritoriului Republicii Moldova vor fi înregistrate descărcări electrice cu ploi de scurtă durată izolat averse puternice cu grindină.

„Se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice și grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-45 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s”, precizează meteorologii.

Codul Galben presupune condiții ale vremii potențial periculoase. Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite și niveluri în râuri etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de caniculă

Citește și: Cod Galben de caniculă: Se așteaptă temperaturi de până la 33°C

În luna iunie, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd cantități de precipitații apropiate de mediile anuale. Informațiile se conțin în perspectiva meteorologică publicată de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Află și: Ce temperaturi și precipitații se prevăd în iunie

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!