В Молдове

ODA are un nou director: Cine este Vadim Codreanu

Автор: AgroExpert
ODA Vadim Codreanu director - agroexpert.md

Vadim Codreanu este noul șef al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), după ce a câștigat concursul pentru această funcție.

Noul director este absolvent al Academiei de Studii Economice, urmând în prezent un program de studii la Universitatea Central Europeană din Viena, Austria, cu specializare în Management Executiv Global, pe care urmează să-l finalizeze în vara acestui an.

De asemenea, Vadim Codreanu este expert în gestionarea și dezvoltarea afacerilor, cu o experiență vastă în sectorul public și privat. În ultimii doi ani, a ocupat poziția de Director de Proiecte la Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. Pe lângă aceasta, a furnizat servicii de consultanță ca expert în inovații pentru proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Chemonics, precum și pentru Berlin Economics.

De-a lungul carierei sale, a  fost Expert senior în proiecte finanțate de Uniunea Europeană și alte organizații internaționale, inclusiv Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Printre realizările sale se numără elaborarea conceptului unui parc științific și de inovații în agricultură în Republica Moldova.

Totodată, Vadim Codreanu a fost trainer al Asociației Camerelor Europene de Comerț și Industrie (Eurochambres) sprijinind 32 de companii moldovenești în accesarea piețelor Uniunii Europene.

În perioada 27.02.2024 – 01.04.2024, a fost desfășurat concursul pentru ocuparea funcției vacante de director al I.P. ODA. Dumitru Pîntea a demisionat din funcția de directorul al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, după doi ani de la numirea în funcție, ncepând cu 1 ianuarie 2024.

Până la finalizarea procedurii pentru ocuparea funcțieii de director, interimatul funcției de director a fost asigurat de Gheorghe Iudin, director adjunct al ODA.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!