В Молдове

Organizațiile societății civile pot beneficia de granturi pentru proiecte ECO

Автор: AgroExpert
Organizațiile societății civile granturi proiecte ECO - agroexpert.md

Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu, implementat de PNUD Moldova, invită organizațiile societății civile să prezinte propuneri de proiecte în domeniul Conservării bazate pe comunitate a ecosistemelor și speciilor amenințate.

Organizațiile societății civile din țările în curs de dezvoltare vor beneficia de granturi de până la 50.000 de dolari pentru a le permite să facă față provocărilor globale de mediu, în timp ce abordează necesitățile de dezvoltare durabilă.

Perioada maximă de implementare a proiectului va fi de 24 luni.

Pentru a se demonstra susținerea proiectului pe plan local și durabilitatea rezultatelor, proiectul trebuie să asigure o cofinanțare, la un nivel de cel puțin 50% din costurile totale ale proiectului.

Cofinanțarea se poate face în numerar și în natură. Din totalul cofinanțării, se recomandă ca cca 50% să fie în numerar și cca 50% în natură. 

Activități eligibile: 

Protecție peisaje: extinderea peisajelor cu valoare ecologică sporită (păduri, pășuni), reconstrucția ecologică a terenurilor erodate sau supuse alunecărilor, sporirea potențialului neprotectiv și bioproductiv, conservarea peisajului rural, protecția bazinelor hidrografice.

Împăduriri: împădurirea terenurilor degradate, soluții pentru asigurarea durabilității pentru terenuri împădurite, plantarea speciilor autohtone de arbori, implicarea populației în activități de reconstrucție silvică.

Înierbări: acțiuni de creștere a ponderii pășunilor, înierbarea cu plante melifere/medicinale multianuale, îmbunătățirea pășunilor degradate.

Consolidarea rețelei de arii protejate: extinderea Rețelei ecologice naționale, crearea zonelor și fâșiilor de protecție a râurilor și bazinelor de apă, îmbunătățirea managementului rețelei de arii naturale protejate, crearea micii infrastructuri pentru valorificarea peisajelor naturale protejate.

Reabilitare peisaje agricole și rurale: promovarea managementului integrat al agro-ecosistemelor, promovarea elementelor de agricultură ecologică și practici prietenoase mediului, reabilitare izvoare/fântâni, tehnologii pentru bazine acvatice impermeabile, crearea/restabilirea fâșiilor de protecție și diminuarea proceselor de degradare a terenurilor agricole.

Protejarea speciilor amenințate: identificarea și îmbunătățirea habitatelor pentru specii periclitate, sporirea vizibilității problematicii acestor specii, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru animale.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 30 Septembrie 2023.

Pentru informație adițională cu privire la procesul de participare la concurs, contactați prin e-mail: denis.parea@undp.org, sau la tel. (+373) 22 839-876, mob. 0 686 86 777.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!