В Молдове

Pe lângă MAIA a fost creat Consiliul Economic. Cu ce se va ocupa

Автор: Lidia Danila
Consiliul Economic MAIA - agroexpert.md

Pe lângă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a fost constituit Consiliul Economic. Acesta este format din 37 de producători de cereale voluntari din toate raioanele Republicii Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Vladimir Bolea, în cadrul unui briefing de presă.

„La etapa actuală, Consiliul Economic este format din 37 de agricultori, în exclusivitate producători de cereale. Scopul creării acestuia este de a putea ține o discuție directă cu producătorii de cereale, de a identifica corect problemele cu care se ciocnesc aceștia și de a găsi soluții în timp real”, a declarat oficialul.

Pe 22 martie a avut loc prima ședință. În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte esențiale pentru dezvoltarea sectorului agricol din Moldova, inclusiv: tendințele actuale de pe piața cerealelor, reglementarea comerțului cu produse agricole și măsuri pentru protecția pieței interne de cereale, propunerea instituirii unui impozit unic aplicabil pe întregul lanț valoric agricol, perfecționarea și ajustarea politicilor de subvenționare în agricultură, crearea și funcționarea Camerelor Agricole ca entități de sprijin pentru agricultori, clarificări legate de modificările incluse în Legea privind gospodăriile țărănești, identificarea și planificarea acțiunilor strategice necesare pentru a facilita și îmbunătăți producția de cereale.

Potrivit lui Vladimir Bolea, acest gen de discuții sunt extrem de benefice pentru ambele părți.

„Ministerul Agriculturii are de câștigat că politicile sale reflectă necesitățile agricultorilor identificate în cadrul discuțiilor, iar producătorii au de câștigat că sunt auziți și problemele lor sunt rezolvate. Prin susținerea sectorului agricol din Moldova, contribuim în mod direct la întărirea economiei naționale”, a susținut ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Precizăm că, următoarea ședință a Consiliului Economic va avea loc în luna mai.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!