В Молдове

Perioada de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli a fost extinsă

Автор: AgroExpert
rambursare TVA producători agricoli - agroexpert.md

Perioada pentru care agenții economici ce activează în domeniul agriculturii sunt în drept să beneficieze de rambursarea taxei pe valoare adăugată a fost extinsă până în iunie 2024.

Astfel, producătorii agricoli vizați sunt în drept să-și exercite dreptul la rambursare a TVA pentru perioadele fiscale cuprinse în perioada aprilie 2022 – iunie 2024.

„Modificarea respectivă a fost efectuată întru diminuarea impactului negativ al creșterii prețurilor la inputuri și logistica internațională asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare, precum și al diminuării drastice a prețurilor de achiziție la produsele agricole pe piețele internaționale”, informează Serviciul Fiscal de Stat.

În acest sens, Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul ordinului care include o serie de modificări pentru aducere în concordanță a prevederilor Regulamentului privind rambursarea TVA pentru producătorii agricoli, aprobat prin OMF nr.3/2023, cu prevederile Legii nr.444/2023 în partea ce ține de perioada de rambursarea a TVA, precum și a modului de determinare a sumei pasibile rambursării reieșind din indicatorii care participă în suma spre rambursare.

Proiectul Regulamentului se află la etapa de consultare publică și estimativ urmează să fie aprobat în decursul săptămânii viitoare.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat confirmă că, acceptă deja cererile depuse de contribuabili, iar angajații autorității vor depune efort maxim pentru efectuarea rambursării în termenul stabilit.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!