Platformă de învățare la distanță, e-Learning, destinată operatorilor din sectorul agricol din Republica Moldova a devenit mai accesibilă. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
Antreprenorii din sectorul agricol care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniu și vor urma cursurile specializate, de la distanță, prevăzute de legislația națională, vor avea parte de mai multe facilități și anume:
- certificat de studii digitalizat – cursanții vor obține certificate de studii în format electronic, personalizate prin QR-cod;
- evaluarea cunoștințelor de la limita minimă de 80% și limita maximă de 100%, după fiecare modul;
- comunicarea pe platforma https://elearning.ansa.gov.md prin intermediul unui chat live.
Noile modificări le oferă posibilitatea operatorilor economici, nu doar să se conformeze cerințelor legale, dar și să economisească timp și resurse financiare pentru obținerea documentului de învățare.
Obligativitatea urmării cursului de instruire privind utilizarea durabilă a produselor de uz fitosanitar este prevăzută de Hotărârea Guvernului 42/2020, care asigură alinierea cadrului legal național la cerințele Uniunii Europene privind utilizarea pesticidelor. Cursul de învățare de la distanță include 13 module tematice și instructive, destinate producătorilor agricoli, importatorilor și distribuitorilor de produse de uz fitosanitar. Scopul instruirii este reducerea riscurilor și efectelor nocive ale acestora asupra sănătății umane și a mediului înconjurător.
Un operator informat va plasa pe piață produse fitosanitare într-un mod responsabil, iar un agricultor instruit va respecta cerințele utilizării durabile a produselor de uz fitosanitar pentru a pune pe piață produse sigure și inofensive.
Platforma e-Learning a fost lansată de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în parteneriat cu Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova la începutul anului curent.
Potrivit ultimelor date, aproximativ 700 de operatori din domeniul agricol au reușit să acceseze modulele de studiu, dintre care 195 de persoane dețin certificatele care confirmă cunoștințele obținute.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!