В Молдове

Подборка самых интересных новостей за неделю с 25 по 31 марта

Автор: AgroExpert
Подборка самых интересных новостей за неделю с 25 по 31 марта - agroexpert.md

Necesarul de îngrășăminte minerale pentru RM, comparativ cu utilizarea efectivă

Piața îngrășămintelor minerale rămâne a fi foarte sensibilă la inflația la nivel mondial, urmărindu-i traiectoria. Ieftinirea îngrășămintelor minerale în 2023 a avut ca efect creșterea importurilor acestora în R. Moldova. Astfel, pentru principalele tipuri de fertilizanți (uree, ammofos/sulfoamofos, NPK, selitra, nitrat de amoniu, amestec de uree și nitrat de amoniu) cantitatea importată în țară a crescut în 2023 cu 60% - până la 254,2 mii de tone, de la 159 de mii de tone în 2022. Informația se conține în analiza expertului în Agro-Market, Iurie Rija.

Detalii pe agroexpert.md

Видео | AMAZONE Precea - сеялка семенных культур № 1 на Farm Machine 2024

AMAZONE, компания с более чем 140-летним опытом в производстве сельскохозяйственной техники, продолжает разрабатывать агротехнологические решения в ответ на запросы фермеров всего мира. Среди таких свежих решений стоит отметить сеялку точного высева AMAZONE Precea, которая в рамках конкурса FARM MACHINE, ранее известном как Machine ofthe Year (Машина Года), организованном в рамках сельскохозяйственной выставки AGRITECHNICA, заняла первое место в категории посевного оборудования.

Детали на agroexpert.md

Soluția perfectă pentru condiții dificile: Porumbul Kamponi CS

Cu un potențial ridicat de producție în toate condițiile de cultură, și în special în situații de stres hidric, Porumbul Kamponi CS (FAO 330) este soluția de încredere pentru fermieri. Acesta se remarcă prin pierderea rapidă a apei din bob și oferă o dublă utilizare, atât pentru boabe, cât și pentru siloz.

Detalii pe agroexpert.md

Corteva Agriscience cultivă un viitor sustenabil pentru fermierii din Republica Moldova

Corteva Agriscience, o companie globală inovatoare în agricultură, este dedicată abordării provocărilor complexe ale industriei din Republica Moldova. Cu o bază solidă în științele agricole, Corteva se angajează să ofere soluții durabile și inovatoare pentru fermierii locali, asistându-i în obținerea unor producții superioare și în deservirea cererii globale tot mai mari de alimente. Punctul central al abordării companiei este inovația continuă, cu investiții semnificative în cercetare și dezvoltare, menite să implementeze tehnologii de vârf care sprijină practicile agricole mai eficiente și sustenabile. Scopul companiei este de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare. Prin această viziune, Corteva contribuie la mijloacele de trai ale comunităților agricole din întreaga lume, inclusiv din Republica Moldova.

Detalii pe agroexpert.md

Курсы для операторов сеялок Tempo: знания и навыки до запуска в поле

В марте компания Agroprofi организовала и провела двухдневный курс технического обучения для механизаторов, инженеров и агрономов сельхозпредприятий, которые приобрели сеялки точного высева Tempo к началу сельхозсезона-2024. Участие в тренинге также приняли специалисты некоторых хозяйств, которые обзавелись сеялками Tempo недавно и сочли для себя полезным расширить знания и навыки по эксплуатации этого агрегата с очень большим арсеналом возможностей.

Детали на agroexpert.md

https://agroexpert.md/rus/partnerskie-materialy/luchshie-produkty-i-agrotehnologicheskie-resheniya-na-seminarah-imexagro

Ion Șereper, WeTrade, în relația cu clienții: Lucrăm în interesul agricultorilor

În Republica Moldova sunt oameni pentru care pământul și culturile agricole reprezintă mai mult decât o profesie. Un astfel de exemplu este Ion Șereper, managerul regional în cadrul companiei WeTrade, responsabil de raioanele Cantemir, Hîncești și Leova, care se dedică promovării inovației și eficienței în agricultură. Cu o carieră diversificată și un background solid în domeniul agricol, acesta adaptează colaborarea cu clienții la nevoile și provocările individuale ale fiecărui fermier, promovând o abordare personalizată și eficientă în gestionarea problemelor cu care se pot confrunta.

Detalii pe agroexpert.md

P64LE162 – Cel mai bun hibrid în vremuri grele

Chiar dacă primăvara ne întâmpină cu vreme blândă, riscul secetei rămâne o amenințare constantă. Această perioadă este una complicată, urmând un an greu, iar alegerile făcute în această campanie de semănat vor influența semnificativ rezultatul financiar final al agricultorilor.

Detalii pe agroexpert.md

Прибыль гарантирована – экономика садов промышленного яблока на семинарах Speranța Con

В марте Ассоциация переработчиков фруктов и овощей Speranța Con организовала в городах Орхей, Сорока, Единец семинары, посвященные перспективам и возможностям закладки в Молдове новых интенсивных садов для производства промышленного яблока. В семинарах приняли участие эксперты проекта «Конкурентоспособность и устойчивость села в Молдове» PCRR/USAID и плодоводческих ассоциаций, представители питомниководческих хозяйств и предприятий-поставщиков спецоборудования для садоводства, а также порядка 150 сельхозпроизводителей.

Детали на agroexpert.md

Patriot 50 от компании CASE IH: новый облик, прежняя «ДНК»

Case IH расширяет свою линейку самоходной техники для защиты растений. Компания выводит на мировой рынок три новые модели семейства опрыскивателей Patriot. Машины Patriot 3250, 4350 и 4450 специально разработаны для максимального удобства эксплуатации, обеспечения полного контроля техпроцессов, а также для использования большего, чем прежде, набора функциональных возможностей.

Детали на agroexpert.md

Recomandări pentru antreprenori: Cum să transformi ideea în afacere

Procesul de transformare a unei idei într-o afacere de succes implică o serie de pași și abordări strategice. Prin planificare atentă, gestionare eficientă a resurselor și adaptare continuă la schimbările din mediul de afaceri, antreprenorii pot să-și construiască afaceri durabile și profitabile în timp. La acest subiect am discutat cu expertul economic Viorel Chivriga.

Detalii pe agroexpert.md

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!