Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Edineț

В Молдове

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat luni, 29 noiembrie, Parcul Industrial din Edineț, care găzduiește atât afaceri de succes, cât și companii aflate la început de cale.

Maia Sandu a mărturisit că s-a bucurat să-l cunoască pe Dumitru Bacalîm care, după o carieră de circa zece ani peste hotare, s-a întors acasă pentru a lansa o filială a Companiei „Cornelius Electronics”, specializată în asamblarea cablajelor și a articolelor electronice. La câteva luni de la lansare, întreprinderea are deja 30 de angajați.

Șefa statului, Maia Sandu a mers și la Fabrica de producere a concentratelor de sucuri „TB Fruit”, investiție ucraineană de peste 300 de milioane de lei. La fabrică lucrează 60 de angajați, iar în sezonul de recoltare a fructelor numărul lor se ridică până la 200.

”M-am bucurat să întâlnesc oameni curajoși și optimiști, care fac investiții și contribuie la dezvoltarea economică a localităților. Ei trebuie susținuți prin politici pro-business și atitudine corectă din partea tuturor instituțiilor publice cu care interacționează” a subliniat Maia Sandu.

Totodată, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a orașului Edineț, proiect finanțat din fonduri europene. Rețeaua modernizată va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. Astfel, peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită acestui proiect.

Președinta Maia Sandu a mulțumit Uniunii Europene și Germaniei pentru sprijinul financiar oferit pentru proiectele din Edineț, dar și din multe alte localități ale republicii. Împreună cu Ambasadorul UE în Republica Moldova, ES Janis Mazeiks, și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care implementează proiectul, șefa statului a vizitat șantierul, unde deja au început lucrările de renovare a rețelei de apă și a discutat cu muncitorii.

Maia Sandu a menționat că asemenea proiecte de dezvoltare trebuie să fie realizate în toate regiunile țării, iar guvernarea va continua să identifice și să valorifice resurse pentru investiții în infrastructură.

„Condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sunt șansa noastră ca oamenii să rămână acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a țării noastre”, a declarat Președinta Maia Sandu cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o la Edineț.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку