В Молдове

Procedura de finanțare a GAL-urilor a demarat

Автор: AgroExpert
Procedura de finanțare a GAL-urilor - agroexpert.md

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a inițiat procedura de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) în cadrul Programului LEADER.

În cadrul celui de-al II-lea apel desfășurat în perioada 15 ianuarie - 23 februarie 2024, au fost depuse 51 de cereri pentru selectarea grupurilor de acțiune locală și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR).

„Comisia de selectare și aprobare a evaluat cererile depuse și a examinat strategiile de dezvoltare locală conform criteriilor stabilite, aprobând toate cele 51 de cereri”, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Din cele 51 de grupuri de acțiune locală aprobate, 31 vor beneficia de finanțare imediată, cu o valoare totală de circa 160 de milioane de lei pentru perioada 2024 - 2025, respectiv circa 80 de milioane de lei pentru fiecare an calendaristic.

Celelalte 20 de GAL-uri vor fi finanțate pe măsură ce vor fi identificate resurse adiționale și va fi suplinit bugetul FNDAMR.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!