В Молдове

Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată

Автор: AgroExpert
Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar - agroexpert.md

Parlamentul a adoptat proiectul de lege care prevede simplificarea procedurii de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Potrivit documentului, pentru eliberarea certificatului de înregistrare a medicamentului de uz veterinar solicitantul va depune o cerere la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Cererea va fi însoțită de caracteristicile medicamentului, un model de etichetă și prospectul în limba română. Perioada de valabilitate care se va acorda pentru certificatul de înregistrare a medicamentului va fi corespunzătoare perioadei autorizate de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

Totodată, procedura de eliberare a certificatului de înregistrare pentru un medicament se va realiza în termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii cererii.

De menționat că, în perioada stării de urgență, a fost permis importul medicamentelor de uz veterinar neînregistrate în Republica Moldova, dar înregistrate centralizat de Agenția Europeană pentru Medicamente, prevedere care a fost abrogată odată cu încheierea stării de urgență.

Potrivit autorului inițiativei legislative, deputatul PAS Alexandr Trubca, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, implementarea proiectului de lege va stimula creșterea spectrului de medicamente de uz veterinar la care fermierii vor avea acces, precum și va contribui la diminuarea prețurilor, în condițiile în care importatorii nu vor mai avea necesitatea reînregistrării produselor în cauză și în Republica Moldova.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!