Producătorii de fructe din Moldova au beneficiat de consultanța unui expert italian

В Молдове

Stefano Foschi, ameliorator și cercetător în domeniul fructelor din Italia s-a aflat într-o vizită în Moldova și a oferit recomandări prețioase producătorilor de fructe.

„În primul rând, gândiți-vă la piața dumneavoastră, la consumatorul țintă. Planificați toate operațiunile de după recoltare, pentru a ajunge cu fructe de înaltă calitate la punctul de vânzare”, le-a spus producătorilor din Moldova expertul Stefano Foschi.

Specialistul a vizitat plantațiile de piersic, nectarin și piersic plat ale producătorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Stefano a venit cu recomandări pentru fiecare plantație vizitată. Cercetătorul a atenționat și asupra greșelilor comise de producători începând de la plantare pâna la recoltarea fructelor.

Misiunea expertului a avut loc în cadrul „Platformei de cooperare a pomicultorilor de pe ambele maluri ale Nistrului în creșterea competitivității fructelor lor pe piețele tradiționale și alternative”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE Poduri de încredere peste Nistru - Мосты доверия через Днестр, implementat de UNDP Moldova.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку