В Молдове

R. Moldova lansează un vin creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Автор: AgroExpert
vin creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale - agroexpert.md

Moment istoric pentru vinificația din Republica Moldova, după ce la expoziția ProWein 2024 a fost lansat un vin creat cu ajutorul inteligenței artificiale.

51 de vinării moldovenești sunt prezente la expoziția ProWein2024. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), este una dintre cele mai prestigioase și importante evenimente internaționale dedicate industriei vinului și băuturilor spirtoase.

„Acest an marchează un moment istoric pentru vinificația din Moldova: este lansat „Chelaris” - un vin revoluționar creat cu ajutorul inteligenței artificiale, o fuziune între patrimoniul viticol secular al țării și cele mai avansate tehnologii”, se arată în anunțul MAIA.

Expoziția este organizată anual la Düsseldorf, Germania și adună mii de expozanți, vizitatori, somelieri, comercianți și experți din întreaga lume.

Conform autorităților, doritorii sunt așteptați până pe 12 martie, la standul Wine of Moldova pentru a celebra spiritul inovator, bogăția tradițiilor și gustul autentic al vinurilor noastre.

 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!